Open Nav
Stichting Herberg Papilio is opgericht op 6 augustus 2013.

Nadat Demi van Megen op 11 jarige leeftijd op 4 december 2011 overleed, hadden de ouders en de zus sterk de behoefte om iets positiefs met hun ervaringen te doen. Ondanks dat Demi in haar jonge leven 8 jaar lang behandeld is geweest voor leukemie, heeft ze enorm genoten van haar leven en haalde ze er uit wat er in zat. Ze kon genieten van alle kleine dingen. Toen Demi ziek was heeft het gezin zelf mogen ervaren wat het betekent om verwend te worden en om lotgenoten te mogen ontmoeten op een ongedwongen wijze.

“We hebben zelf mogen ervaren dat niet iedereen op de zelfde manier met zijn verdriet omgaat. De een praat er gemakkelijk over en de ander doet dit het liefst onder een wandeling of activiteit. Voor Maud was het belangrijk om te weten dat ze niet alleen was. En zonder er veel over te praten was lotgenoten contact erg belangrijk voor haar. Wij hebben haar langzaam zien opbloeien toen ze met lotgenoten in contact kwam.

Maar ook hebben we mogen ervaren dat er heel veel gedaan wordt voor mensen die ziek zijn . Er wordt geld opgehaald voor onderzoek en er worden mooie activiteiten aangeboden om de ziekte dragelijk te maken. Maar helaas was er nog niets voor het hele gezin, na het overlijden van je kind”.

Ook verpleegkundige en kinderartsen vinden het belangrijk dat de stichting er is. In onderstaand filmpje omschrijven ze de noodzaak.

film waarom de stichting belangrijk is

Zo kwam men op het idee om stichting Herberg Papilio op te richten.

.