Open Nav

Week 20 (mei 2023)

29/04/2023 tot 05/05/2023

Gezamenlijk verhaal gasten


Mooi gedicht aangeboden door alle gasten:

Uit liefde voor Maud, Demi & Dionne, zijn jij en Theo deze prachtige Herberg begonnen.

Stichting Herberg Papilio

Lotgenoten vakanties voor gezinnen met verlies.

Samen zijn, activiteiten doen, “Alles mag en niets moet”, zonder ongevraagd advies.

Deze zon die jullie brengen, warmte in alles, iedere dag.

Een luchtkussen vol kinderen met van oor tot oor een grote lach.

Lieve vrijwilligers, gedreven en spontaan, gaan ook ’t lastige niet uit de weg en noemen ook de naam.

De naam van je overleden kind, dat is wat je hier verbindt.

Als groep fijne mensen met een leegte in ons hart.

Prachtige momenten, unieke mooie plek, even ontspannen en opladen voor een verdere start.

Dank je wel voor jullie warmte en grote hart.

Activiteiten en Foto's


Zaterdag

Voordat, op zaterdag, onze gasten arriveren is er in de Herberg en in de huisjes al veel werk verricht. Zo zijn er op de vrijdag al diverse vrijwilligers bezig om de mooie bloemen en welkomstpakket klaar te zetten en de herberg in te richten. En zaterdag wordt in alle vroegte het luchtkussen al opgeblazen en zijn de eerste boodschappen alweer gedaan.. Dank deze keer aan Lenthe bloemen uit Maasbree voor de prachtige bloemboeketten, Jumbo Maasbree voor het welkomstpakket en Heldens luchtkussenverhuur voor het weer beschikbaar stellen voor een luchtkussen. Na een welkomstwoord en introductie op de zaterdagmorgen zijn onze gasten de huisjes gaan inspecteren en gaan inrichten. volgde de gezamenlijke lunch in de Herberg. Waar de eerste kennismaking gesprekken plaatsvonden.

Traditioneel sluiten we de eerste avond af met een gezellige barbecue.

Zondag

We proberen iedere keer weer of wij op de zondag welkom zijn bij het Limburgs uitje in Sevenum. Gelukkig lukte dit ook deze keer weer. Hier kunnen onze gasten leuke spellen spelen om elkaar beter te leren kennen. Leuk om te zien hoe enthousiast iedereen mee doet.
En als toetje op de taart mocht men zich ook nog uitleven op de Wipe-out toestellen. Het Limburgs uitje dank dat we weer mochten komen.

Maandag

maandagmiddag stond een educatieve activiteit op het programma. Stichting Carnivora uit Beringen kwam in de herberg op bezoek met diverse reptielen. De kinderen zaten met open mond te kijken naar de dieren en de verhalen die erover verteld werden. Daarna werd het spannend want de slang werd om de nek gelegd. Stichting Carnivora dank voor de leuke en enthousiaste activiteit.

Maandagavond is iedere keer weer onze ontspanningsavond. Hier kunnen onze gasten kiezen uit diverse behandelingen. Zoals een massage of Reiki behandeling. Hier werd ook deze keer gretig gebruik van gemaakt. Dank deze keer aan: Leontine, Maike en Sophie.

Dinsdag

Dinsdagmorgen "heel de herberg bakt" was het in de herberg. Alle kinderen waren aanwezig om lekkere koekjes te bakken samen met Joosje. Deze koekjes gingen erin als zoete broodjes.
Tijdens deze baksessie mochten de mannen op golfbaan "De Berckt" een golfclinic volgen. Hier is volgens ons geen nieuwe Tiger Woods uit voortgekomen. Maar het was zeker de moeite waard om eens te doen.

Ja voor vele gasten is het de eerste keer dat men in aanraking komt met de duiksport. Leuk om te zien hoe snel men dit onder de knie krijgt. Maar dit is natuurlijk ook te danken aan de enthousiaste begeleiding van duikclub de Eurodivers. Voor vele is dit een ervaring om nooit meer te vergeten. Via deze weg, dank aan de vrijwilligers van duikclub de Eurodivers en camping de Schatberg voor het gebruik van het zwembad.

Woensdag

Dag 5 is alweer aangebroken en deze dag is speciaal voor de vrouwen. Op de woensdag middag organiseren we altijd een activiteit voor alleen de vrouwen. Deze keer waren ze te gast bij Carla's decoraties en workshops in Maasbree. Na afloop kregen we te horen dat het heel gezellige middag was. En er zijn weer mooie creaties gemaakt onder begeleiding van Carla. Carla dank voor je medewerking en begeleiding van de dames. De mannen hadden zich bij de Herberg ook goed vermaakt met een zogenaamde bier proef middag. De kinderen hebben zich vermaakt en uitgeleefd op het springkussen en zich bezig gehouden met andere sport en spel mogelijkheden bij de herberg.

Donderdag

Op de donderdag proberen we altijd muziek te maken met zo'n allen. Ook deze keer was Eddy Claessen weer razend enthousiast om onze gasten het trommelen aan te leren. Ook deze keer was het weer gelukt om diverse melodieën te trommelen door leuk en goed samen te spelen. Eddy bedankt voor dit spektakel iedere keer weer.

Tijdens de jambe sessie werd Marjo totaal verrast door burgemeester Delissen van Peel en Maas die haar het "Limburgs speldje" kwam opsteken van omroep L1. Dit Limburgs lintje wordt uitgereikt aan mensen die voor verenigingen of stichtingen heel veel betekenen. En we kunnen zeggen dat Marjo dit natuurlijk dik verdiend heeft. Dit speldje geldt natuurlijk ook voor Theo samen voor hun inzet bij Stichting Herberg Papilio. Natuurlijk werd aan alle "toevallige" aanwezige en gasten koffie en vlaai aangeboden in de herberg om dit heugelijk feit te vieren.

Na dit alles werd de dag en week afgesloten met een gezamenlijk diner. Deze keer had Nel Jacobs voor een heerlijk Indisch buffet gezorgd. Dit was smullen geblazen en voor de kinderen waren er natuurlijk ook frietjes aanwezig. Nel bedankt voor dit heerlijke buffet. Het was nog tot laat gezellig in de herberg.

Vrijdag

Zo de week is alweer voorbij. Ook deze keer kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde week. Gelukkig werkte ook deze keer weer, het weer fantastisch mee. Ook het gedicht en bedank woorden van onze gasten aan de vrijwilligers waren weer lovend. Het afscheid nemen op de vrijdag morgen blijft altijd weer een moeilijk en lastig moment, iedereen heeft zo'n leuke en fantastische week gehad dat afscheid nemen van elkaar heel moeilijk is.
Daarom willen wij iedereen bedanken die in welke vorm dan ook heeft meegeholpen aan deze mooie week. Op naar de 21ste week in oktober ook dan hopen we er weer een mooie week van te kunnen maken.