Open Nav

Week 19 (Oktober 2022)

22/10/2022 tot 28/10/2022

Gezamenlijk verhaal gasten


Reacties van onze gasten:

Lieve mensen van Papilio. Wat een mooie week, gevuld met mooie momenten, blijvende mooie herinneringen. Bedankt voor al dit moois. Jullie doen ontzettend waardevol werk en allemaal met zoveel liefde. Echt geweldig!!! Door deze week zijn we voor altijd met jullie en met jullie stichting verbonden. Een stichting die niet alleen ons als gezin, maar ook onze lieve dochter in het zonnetje heeft gezet. Duizend maal dank!

gedicht van een gast:

De club van Papilio. We horen bij een clubje, een clubje vol verdriet. We zijn er zelf bij gegaan, toch kenden we ze liever niet. Wij horen nu bij dat clubje, een clubje vol met kracht. Ze snappen mijn verhaal, waardoor de pijn wat wordt verzacht. Ik hoor dus bij een clubje, een clubje om trots op te zijn. We bestaan door oneindige liefde, en eigenlijk voelt dat enorm fijn. Heel veel liefs.

Dankbaar zijn wij… Dankbaar voor deze week… Dankbaar voor de mooie momenten… Dankbaar voor alle georganiseerde activiteiten… Dankbaar voor de rust… Dankbaar voor jullie begrip… Dankbaar voor de verbondenheid… Dankbaar voor zoveel dingen, maar bovenal, dankbaar voor jullie, dat jullie er zijn en bestaan. Jullie zijn GOUD WAARD !!!

Wij hebben ontzettend genoten van deze week. De kinderen hebben zich enorm goed geamuseerd samen. Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben en voor wie jullie zijn. Het was geweldig. En ook al maak je liever geen deel uit van deze club, omdat dat betekent dat je iets verschrikkelijks mee hebt gemaakt, zijn we blij dat we hier deel van uit mochten maken. Er is één ding wat ons allen verbind, het grootste verlies wat een mens kent… Een kind verliezen. En iedereen hier die het (helaas) begrijpt. Dat zorgde voor verbondenheid. Normaals bedankt. Veel liefs.

Lieve vrijwilligers, Ontzettend bedankt voor deze mooie, gezellige, bijzondere week. We hebben genoten van alle activiteiten die jullie voor ons hebben georganiseerd! “Sometimes the thing you most want to hold onto, is also the thing you most need to let go. and that is why life is so hard” Respect voor alles wat jullie doen. Top heel veel liefs.

Allereerst ontzettend bedankt, voor deze geweldige, fantastische en liefdevolle week. Wat hebben wij het fijn gehad bij jullie. Jullie zijn toppers. Onze kids hebben zich ook goed vermaakt. Ik blijf het maar zeggen maar ik vindt jullie stichting zo bijzonder! Wij zullen jullie en deze week altijd blijven herinneren en koesteren. Nogmaals bedankt! Het gaat jullie goed! Heel veel liefs.

Lieve toppers van stichting Papilio. Als eerste super bedankt voor deze gezellige week, het was fantastisch. We hebben met zijn allen gelachen, gehuild, gezellige uitjes en spelletjes gehad. We hebben elkaar beter leren kennen, we hebben gezellig gedoken, uit eten, kinderboerderij, museum en getrommeld. Het was een top week. Love naar jullie en we gaan jullie missen. We hopen jullie nog een keer te zien.

 

 

 

 

 

Activiteiten en Foto's


Zaterdag

Zaterdag is de aankomst dag van onze gasten. Ze worden verwelkomt met een prachtig ingericht huisje, een welkomst pakket van Jumbo Maasbree en een prachtige bos bloemen van Ralph Teeuwen. Na een korte introductie over de week, waren de kinderen al niet weg te slaan bij het luchtkussen. Wat weer de hele week ter beschikking was gesteld door Heldens luchtkussenverhuur uit Konningslust. Na de gezamenlijke lunch werden de huisjes verder ingericht en werd de buurt een beetje verkend.

S 'avonds vond traditioneel de gezamenlijke barbecue plaats. Deze keer geheel gesponsord door A-Z barbecue & gourmet party service uit Kronenberg. Na de barbecue was het tot laat gezellig in de Herberg waar onder het genot van een drankje de eerste gesprekken al plaats vonden.

Zondag

De tweede dag proberen we iedere week naar het Limburg uitje te gaan in Sevenum. Ook deze keer is het weer gelukt om op de zondag richting Sevenum te gaan. Hier kunnen onze gasten elkaar nog beter leren kennen met gezamenlijke spellen. Leuk om te zien hoe groot en klein de strijd met elkaar aangaat. Deze keer ook weer met denk, doe en behendigheid spellen.

Maandag

Vandaag staat een leuk educatief programma op het programma, Stichting Carnivora uit Beringen komt met diverse reptielen naar de Herberg. Ze laten zien hoe bepaalde dieren leven en hoe deze in het echt eruit zien. Diverse kinderen hadden nog nooit een slang gezien en aangeraakt. Ze stonden met open mond te kijken zo spannend vonden ze het.

Na een educatief programma s 'middags was het s 'avonds tijd voor ontspanning. Leontine gaf aan diverse gasten een Reiki behandeling, Lia en Rieki gaven een massage behandeling aan de gasten die wilde. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. En het was tot in de late uurtjes gezellig in de Herberg.

Dinsdag

Dinsdag was een vrij programma overdag. Dus velen hebben gebruik gemaakt om naar de bioscoop Dok6 te gaan, of naar Boebadoe farm in Beringen of museum de Locht waar deze week extra leuke activiteiten plaats vonden.

Dinsdagavond vindt traditioneel het duiken plaats bij camping De Schatberg in Sevenum. Ook deze keer stond weer een enthousiast team van duikclub de Eurodivers klaar om onze gasten de grondbeginselen van het duiken te leren. Altijd leuk om te zien hoe snel onze gasten dit onder de knie krijgen.

Woensdag

Woensdag wordt bij ons de vrouwen dag genoemd. Dan zijn alleen onze vrouwen te gast bij Avifit in Panningen. Hier worden de dames eens lekker in de watten gelegd. Men kan hier lekker sporten met infrarood lampen of een andere behandeling nemen. Na het sporten en behandelingen lekker relaxen in de relaxruimte of gezellig koffie en thee drinken onder mekaar. Met ook deze keer als toetje een heerlijke gezichtsbehandeling. Altijd een gezellig uitje voor de dames.

Woensdag avond zijn alle gasten gezamenlijk gaan uit eten bij restaurant het Boscafé in Horst. Hier worden onze gasten, iedere keer weer, in de watten gelegd met een heerlijk diner en gratis drinken. Ook de gastvrijheid van de medewerkers bij het Boscafé is iedere keer weer fantastisch.

Donderdag

In alle vroegte werd Baarlo wakker getrommeld door onze gasten. Deze keer stond s 'morgens de djembe workshop op het programma, gegeven door Eddy Claessen. Leuk om te zien hoe snel de meeste leuke ritmes kunnen trommelen. En gezamenlijk onder het geluid van bekende muziek ritmes mee speelde. Zelfs de aller kleinste deden hier aan mee onder natuurlijk weer de enthousiaste begeleiding van Eddy.

Nu de workshop s' morgens werd gegeven was de middag weer vrij om andere leuke dingen te gaan doen uit onze activiteiten klapper. Zoals de bioscoop en Museum de Locht.

Alweer aan de laatste avond beland. Ook deze keer was het afscheidsdiner klaar gemaakt door Joosje Hermans. De gasten hebben hier van gesmuld. Er werden zelfs recepten uitgewisseld zo lekker was het. Ook op deze avond werden de aanwezig gastvrouwen en heren bedankt door de gasten met een geweldige plaquette en snoepjes voor op de evaluatie avond. Dit bedankje geld natuurlijk voor alle vrijwilligers van onze stichting.

Vrijdag

Vrijdag de dag van weer afscheid nemen. Altijd een moeilijk moment. Maar we kunnen ook deze keer weer terug kijken op een geslaagde week. De woorden van onze gasten waren ook deze keer weer lovend. Dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze mooie week.