Open Nav

Week 15 (oktober 2019)

12/10/2019 tot 18/10/2019

Gezamenlijk verhaal gasten


Allereerst bedankt dat wij mochten deelnemen aan deze week. We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar het is met geen pen te beschrijven hoe waardevol, liefdevol en hartverwarmend deze week voor ons is geweest! Buiten het enorme aanbod van activiteiten en uitjes die we mochten beleven waren overweldigend! Al die vrijwilligers en bedrijven die hier belangeloos aan mee werken is echt heel bijzonder. De fijne gesprekken met lotgenoten, bij wie je maar een half woord nodig hebt. Het is zo fijn om even in dezelfde wereld te leven waar je je niet zo alleen voelt in je verdriet. Even niet te leven in twee werelden! “de ene wereld waar je doet wat er van je verwacht wordt en de andere wereld is de rouw en dat is een eenzame wereld” Daarom voelde deze week als een “warme deken om je verdriet heen” De bijzondere gesprekken met de begeleiders, die niet alleen gezellig waren maar ook nog leerzaam! Met een lach en een traan gaan we aan deze week terug denken. Met ontzettend veel waardering en respect voor iedereen die deze week mogelijk hebben gemaakt. Ga zo door met jullie stichting. Want jullie weten niet half hoeveel kracht een gezin van zo’n week weer krijgt. Om iedere dag weer te moeten dealen met het grote gemis van je lieve dierbare kind, is zwaar ……. heel zwaar ………… En even een weekje “niets moet en alles mag” en erkenning, herkenning te voelen is heel fijn. KANJERS, BEDANKT!  Lieve warme groet.

Gedicht van Toon Hermans:

Het leven heeft mij dag aan dag, heel duidelijk laten blijken, de mooiste dingen die je ziet, die zie je zonder te kijken. Ze blijven bij je bovendien, je hebt ze met je hart gezien.

Wij willen iedereen: bestuur, vrijwilligers, sponsoren …. bedanken voor deze fantastische week. Met een lach en een traan gaan wij met een warm hart weer huiswaarts. We hebben diep respect voor de manier waarop wij hier zijn opgevangen, verzorgd en vermaakt. De kinderen hebben gelachen en genoten, zij begrepen elkaar zonder iets uit te hoeven leggen. Je gunt niemand het ondraaglijke gevoel dat het verliezen van je kind brengt. maar je gunt iedereen de liefde en warmte die wij deze week ervaren hebben. Veel liefs.

Activiteiten en Foto's


Zaterdag

Zaterdag is de aankomst van onze gasten. Tijdens de gezamenlijke lunch wordt in het kort uitleg gegeven wat de bedoeling is van deze week. Na het inrichten van de huisjes en de buurt een beetje verkend te hebben sluiten we de dag af met een gezamenlijke barbecue. Waar de eerste gesprekken plaats vinden. De kinderen amuseren zich de gehele dag op het luchtkussen. Ook weer gesponsord door Piet Heldens. Ook nu weer mag hij de gehele week blijven staan.

Zondag

Iedere week proberen we de tweede dag naar het Limburgs uitje in Sevenum te gaan. In groepsverband leuke doe en denk spellen doen. En als klap op de vuurpijl, lekker uitleven, op de wipe out toestellen. Zo leert men, in spelvorm, mekaar beter kennen.

Maandag

Op maandag stond een bezoek aan PS Aero in Baarlo op het programma. Men kon zich daar als echte piloot voelen in diverse vliegtuigen of helicopters. Maar liefst 35 verschillende vliegtuigen en helikopters zijn er te bewonderen. Ook werden er door de begeleider vele verhalen en anekdotes verteld over diverse toestellen.

Dinsdag

Dinsdag was de bakdag. In de morgen werden appelflappen en mini loempia's gebakken, in de herberg, en in de middag kleine pizza's. De kleine buiten oven had moeite om het groot aanbod aan pizza's klaar te krijgen. Gelukkig hadden we nog de beschikking over twee grote ovens. Zodat iedereen toch de buik vol had voor we 's avonds naar Sevenum vertrokken om te duiken bij de schatberg. Ook nu stond weer een enthousiast team van duikclub de Eurodivers klaar om onze gasten de grondbeginselen van het duiken bij te brengen.

Woensdag

Woensdag is altijd vrouwendag. Ook deze keer weer mochten de vrouwen zich eens lekker laten verwennen bij Avfit in Panningen. Men kan diverse behandelingen ondergaan en zich laten verwennen door twee, schoonheidsspecialisten van huidkliniek Gaaf, die voor deze keer extra geregeld waren. De mannen en kinderen hebben zich goed vermaakt bij Boebadoe farm in Beringen. Waar knuffelen met de dieren en zelfs paardrijden tot de mogelijkheden behoren. Na dit alles zijn diverse gezinnen gaan uit eten bij het Boscafe in Horst. Dus een lekkere verwendag.

Donderdag

Vele zijn vandaag naar panningen geweest waar ze in Doc6 cinema naar de film zijn geweest. Hier worden onze gasten ook extra verwend door middel van een XXL bon. In de middag kon men zich weer uitleven op diverse soorten Jambe's. Ook nu weer kreeg Eddie Claessens de club weer op één lijn en werden er leuke muziek stukken gemaakt. Na dit muzikale geweld werd de dag afgesloten met een gezamenlijke lunch. Het was tot laat gezellig in de herberg.

Vrijdag

Deze dag staat in het teken van afscheid nemen wat iedere keer toch moeilijk is. Hopelijk kunnen onze gasten terug kijken op een mooie week. Aan hun reacties te zien is dit zeker gelukt. Tijdens zo'n vakantie week wordt er door de kinderen en ouders veel knutselwerken gemaakt. Hieronder een aantal foto's van hun mooie resultaten.