Open Nav

Week 13 (Mei 2019)

04/05/2019 tot 10/05/2019

Gezamenlijk verhaal gasten


Lieve vrijwilligers, met een flinke dosis spanning kwam ik hier zaterdag aan….. een warm welkom! Blij dat we hier naartoe mochten! Een groot cadeau om er even tussenuit te zijn samen met de jongens, een week in het teken van onze dochter. Top hoe jullie deze week er voor ons waren…. de activiteiten, de deur die altijd open stond, de koffie die klaar stond, de gesprekken die we voerden een luisterend oor! Een week om nooit te vergeten! 1000 keer dank.

Lieve iedereen. Wat is deze week omgevlogen. Het was zo fijn, zo warm, zo hartelijk. We hebben genoten, zelfs zoveel, dat de kinderen eigenlijk niet meer naar huis willen. Hoe spannend we het vonden om hier naar toe te gaan, zo ontspannen gaan we weer naar huis. Inderdaad niets moet alles mag. Wij vinden het bewonderenswaardig hoe jullie voor ons klaar stonden, een luisterend oor, altijd de koffie en thee klaar en de activiteiten die er werden georganiseerd. De kids hebben nog nooit zoveel geknutseld als in deze week. Woorden schieten te kort, overweldigend. Een week met een lach en een traan. Bedankt voor alles. Al deze mooie herinneringen nemen we mee naar huis en in ons hart. Het gaat jullie goed, toppers!!

Lieve iedereen. Wat hebben wij genoten. We wisten niet zo goed wat ons te wachten stond. Maar dit is met geen pen te beschrijven, wat zijn jullie allemaal geweldige mensen. Heb met jullie hele fijne gesprekken gehad, zo fijn de herkenning en begrip die je van iedereen krijgt. Je hebt aan een half woord genoeg. Bedankt voor de heerlijke uitjes voor het hele gezin. Bedankt voor het vele knutselen met onze dochter. Bedankt voor wie jullie zijn voor alles wat jullie doen. Altijd recht uit het hart en nooit omdat het moet. Een week om nooit te vergeten. Veel liefs.

Lieve mensen. Namens ons, wat een bijzondere week en wat een groot cadeau om dit zo te mogen ervaren met mijn meisjes. Ik werd echt ontzorgd om samen met mijn dochter te mogen gaan duiken en er zelf oppas was voor mij andere dochter. Liefdevol, thee, leuke activiteiten en al het andere…. Heb er geen woorden voor om goed te omschrijven hoe bijzonder dit is, en hoe jullie dit georganiseerd hebben. Met ook dank aan alle sponsoren. Echt goed dat jullie dit opgericht hebben. Doet een mens goed! Grote waardering!!! en bedankt voor de bijzondere herinneringen. Ga zo door. Ik vond het hier heeeeel erg leuk en het knutselen was ook heeeeel leuk. Liefs,

Lieve vrijwilligers van herberg Papilio. Sprakeloos, bijzonder en zeker een vakantie om nooit meer te vergeten. Erkenning en herkenning en een grote saamhorigheid. Dat omschrijft kort deze week. Het intense verdriet en grote gemis mocht er zijn en werd geaccepteerd. Jullie geven kracht en liefde en laten zien en voelen dat onze sterrenkindjes en altijd zijn. Kanjers, toppers we houden van jullie, Bedankt voor deze prachtige energievolle week.

Nog een mooi gedicht werd er in het gastenboek geschreven:

Vlinderkusjes: (geschreven door vlinderkusjes)

Ik vang alle vlinderkusjes en bewaar ze in mij hoofd. Zoveel, zo lief, zo wondermooi, zodat mijn pijn heel iets verdoofd.

Ik voel ze zachtjes op mij wang. En weet dat jij het bent. Zo ver weg, maar toch dichtbij. Een heel klein lief moment.

Troost, bijzonder, Liefde, zorgzaam, verdriet, dankbaar, hoop, gemis.

Bedankt voor alles, we zijn jullie zeer dankbaar.

Geen kind zo aanwezig als het kind dat wordt gemist.

 

Activiteiten en Foto's


Zaterdag

Zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur kwamen onze gasten aan bij D'ouffenhoff in Baarlo. Na de gezamenlijke lunch en introductie mochten ze hun huisjes gaan bewonderen en gaan inrichten. Hier stonden prachtige bloemen klaar van Janssen flowers uit Maasbree en een mooi welkomst pakket van Jumbo uit Maasbree. De kinderen konden zich alvast leren kennen op het luchtkussen. Ook deze keer weer beschikbaar gesteld door Heldens Luchtkussenverhuur uit Konningslust. De eerste dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Deze was klaar gemaakt door Peter Jamssen van camping de Flierenhof.

Zondag

De eerste dag proberen we iedere keer weer een afspraak te maken bij het Limburgs uitje in Sevenum. Ook deze keer mochten we te gast zijn bij hun. Door middel van gezamenlijke spellen, zoals doe en denk spellen, leren onze gasten elkaar een beetje kennen. Na de doe en denk spellen mocht men zelfs op de wipe-out kussens zich eens lekker uitleven. Iedere keer weer een geweldige activiteit op de eerste dag.

Maandag

Maandag middag zijn diverse gasten naar eredivisionist VVV Venlo geweest voor een bezoek aan stadion de Koel. Na een hapje en drankje werd het verleden en heden verteld van de club. Na de introductie, op de eretribune, volgde een rondleiding door het stadion. Mede door de enthousiaste vrijwilliger is het iedere keer weer een leuk uitstapje naar deze gezellige provincie club.

Maandagavond stond in het teken van ontspannen. In de herberg kon men kiezen uit een ontspanningsmaggage of een Reiki behandeling. Hier werd door vele gebruik van gemaakt. Onze behandelaars waren tot laat in de avond bezig om iedereen een behandeling te geven.

Dinsdag

Dinsdagmiddag waren we te gast, in Maasbree, bij Baggy Bash. Hier mocht men een mooie naamhanger maken onder begeleiding van Mieke. Maar voor men ging knutselen werd eerst een bezoek gebracht aan het winkeltje van Baggy bash. Hier werd uitgelegd dat dit winkeltje voortgezet word onder het gedachtegoed van Geertje. Na het bezoek aan het winkeltje ging iedereen een mooie naamhanger maken. Elke naamhanger met zijn eigen verhaal. Iedereen vond dit een mooie dierbaar en waardevolle herinnering aan deze week. Na of tijdens het knutselen kon men ook nog de Toerako's bewonderen die Tjeu liefdevol verzorgt. Dit zijn echt mooie en speciale vogels.

Dinsdagavond zijn we met een 7 tal duikers naar Sevenum gereden. Hier stond weer een enthousiast team van duikclub de Eurodivers, ons op te wachten, om de grondbeginselen van het duiken uit te leggen. Iedere keer weer, ook deze keer, waren onze gasten onder de indruk hoe leuk deze activiteit is. Men heeft dit snel onder de knie en ze zijn verbaast hoe makkelijk het ademen onder water gaat.

Woensdag

Woensdag wordt bij ons de vrouwen dag genoemd. Dan zijn alleen onze vrouwen te gast bij Avifit in Panningen. Hier worden de dames eens lekker in de watten gelegd. Men kan hier lekker sporten met infrarood lampen of een andere behandeling nemen. Na het sporten en behandelingen lekker relaxen in de relaxruimte of gezellig koffie en thee drinken onder mekaar. Iedere keer weer een gezellig uitje voor de dames.

Als de vrouwen naar Avifit zijn, dan proberen we voor de mannen en kinderen een alternatief te zoeken, Deze keer mochten we weer te gast zijn bij modelvliegclub Appolo 68 in Horst. Na een korte introductie mocht men zelf buiten een modelvliegtuig besturen. Dit vonden onze gasten heel gaaf. Ook hier stond een enthousiast team voor ons klaar.

Donderdag

De donderdag proberen we geen uitgebreid programma aan te bieden. Dit om de gasten andere dingen te laten doen of ze de ruimte te geven om het rustig aan te doen. Maar van rustig aan doen was s'morgens geen sprake. In de herberg werd volop geknutseld door de kinderen en mannen. Waar zal dit allemaal voor zijn, zo voor moederdag. We kunnen ook wel stellen dat de gehele week veel geknutseld werd door iedereen.

"s middags is een gezin naar de Boebadoe farm in Beringen geweest. Hier mocht men met de dieren knuffelen of zelfs paard rijden. We kregen te horen dat dit een leuke activiteit is voor het hele gezin. Later in de middag kon men, bij de herberg, muziek maken onder begeleiding van Micha Hendrix. Met diverse muziek instrumenten, vooral percussie materiaal, werden leuke liedjes gemaakt. Iedereen deed enthousiast mee.

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. Deze werd gesponsord door Peter Janssen van camping de Flierenhof uit Maasbree. Voor we gingen eten kregen we als organisatie nog vele complimentjes en bedankjes van onze gasten. Ze vonden het een geweldige week. Na het eten was het nog tot in de laatste uurtjes gezellig in de herberg.

Vrijdag

De laatste dag staat altijd in het teken van opruimen en afscheid nemen. Dit is iedere keer weer een moeilijk maar speciaal moment. Twee gezinnen hebben nog gebruik gemaakt van een speciale aanbieding van attractiepark Toverland. Hier konden onze gasten voor een zeer gereduceerde prijs naar toe. Verder willen wij iedereen bedanken die deze week weer mogelijk hebben gemaakt.