Open Nav

Week 18 (mei 2022)

30/04/2022 tot 06/05/2022

Gezamenlijk verhaal gasten


Lieve mensen van Papilio, bedankt voor deze prachtige liefdevolle leerzame maar ook zeker verbindende week. Alles mag niets moet dit is een mooie kreet. Wij hebben genoten van alle wat ons is aangeboden. Een week voor altijd in ons hart en we zullen deze dan ook nooit meer vergeten. Erg fijn om alle gasten te ontmoeten en dan die “klik” werkelijk waar niet normaal hoe we via een lach en een traan elkaar aanvoelen begrijpen en verbinden. Nogmaals heel hartelijk dank, ook aan alle vrijwilligers. Petje af voor dit warme bad gevoel.

Lieve mensen van Papilio, Wat was de week bijzonder: Bijzonder welkom, Bijzonder gesteund, Bijzonder verwend, Bijzonder intens, Bijzonder hartverwarmend, Bijzondere ontmoetingen, Bijzonder verblijf, bijzonder !!! Daarom een bijzondere dank jullie wel en wensen dat jullie nog veel meer bijzondere weken mogen organiseren voor andere gezinnen, die dit zo verdienen. Veel liefs.

Lieve allemaal. Wij kwamen hierheen, geen idee wat te verwachten, maar wat hebben wij genoten. Jullie zijn allemaal zo liefdevol, en altijd een luisterend oor. Deze week nemen we mee, we hebben gehuild, gelachen, genoten en geleerd van en met alle mooie mensen die wij hebben leren kennen. Wij willen jullie hartelijk bedanken voor dit moois dat wij mochten ontvangen. Dank je wel aan iedereen! Wij zullen dit nooit vergeten. Alle liefs.

Bij deze willen wij nogmaals iedereen bedanken die deze week mogelijk heeft gemaakt. Een week waar je mag zijn wie je bent en hoe je je op dat moment voelt. Het gevoel dat je niet “alleen” bent zo veel herkenning tegen komt. Een week die veel voor ons betekent en welke wij nooit zullen vergeten! Bedankt.

 

 

Activiteiten en Foto's


Zaterdag

Ook deze keer waren de huisjes weer mooi ingericht. Speciaal voor onze gasten stonden er bloemen klaar en een mooi welkomstpakket van Jumbo Maasbree

Na de introductie over de week, ging iedereen de huisjes bezichtigen en alles uitpakken. Daarna volgende een gezamenlijke lunch in de Herberg. Verder werden de eerste boodschappen gedaan en de omgeving verkend. De dag wordt traditioneel afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Ook deze keer konden de kinderen zich de hele week amuseren op het luchtkussen.

Zondag

Om elkaar beter te leren kennen staat op de zondag meestal het Limburgs uitje op het programma. Gezamenlijk leuke spellen spelen. Van denk tot doe en behendigheid spellen. Wie er wint is niet zo belangrijk meedoen is veel belangrijker. Ook deze keer mocht men gebruik maken van de wipe-out spellen.

Maandag

Maandag stond voetgolf op het programma. Dit is bij de buren bij kasteel De Berckt. Leuke activiteit waar veel gelachen werd waar de ballen allemaal uitgehaald moesten worden. Weer terug bij de Herberg moest er even uitgerust worden.

Maandagavond werd er gretig gebruik gemaakt van de diverse massage behandelingen die mogelijk waren in de Herberg. Van voetreflex massages, lichaamsmassages of een Reiki behandeling. Tot in de late uurtjes waren ze hier mee bezig.

Dinsdag

Dinsdag overdag stond er geen activiteit op het programma. vele hebben een bezoekje gebracht aan de bioscoop Doc6 of hebben andere dingen ondernomen.

Alleen 's avonds werd er weer gedoken in het zwembad van de Schatberg in Sevenum. Onder enthousiasten begeleiding van Duikclub de Eurodivers werden de grondbeginselen van het duiken aan onze gasten uitgelegd. Waarna het echte duiken kon beginnen.

Woensdag

We zijn alweer op de woensdag beland. Traditioneel wordt dit de vrouwendag genoemd. Maar deze keer hadden we ook een oudere jongeren dag activiteit georganiseerd. Ze mochten gaan klimmen bij klimcentrum Tegelen bij klein Zwitserland. Daar hebben de ouder jeugd zich goed geamuseerd.

De dames hebben die middag bij Carla's decoraties, in Maasbree, een mooie en leuke bloemschik workshop gehouden. Er werden mooie decoraties gemaakt. En het was er erg gezellig.

Donderdag

Vandaag de donderdag stond gezamenlijk muziek maken op het programma. Maar door het mooie weer en wat oudere kinderen zijn diverse gasten naar Toverland afgereisd. Er waren nu te weinig gasten aanwezig om een goed muziek programma op te zetten en uit te voeren. Dus ons moto: Alles mag en niets moet, werd uit de kast gehaald. We zijn namelijk voor de overgebleven gasten een andere activiteit gaan zoeken, en gelukkig gevonden. In Kessel is momenteel een nieuw sloepverhuurbedrijf gestart onder de naam. Sloepverhuur Limburg - Kessel aan de Maas. Dus, onze gasten zijn gezellig gaan varen over de Maas van Kessel richting Neer. Het is mooi om de omgeving eens te bekijken vanuit het water.

De donderdag wordt er afgesloten met een gezamenlijk diner in de Herberg. Deze keer was het diner klaar gemaakt door Joosje Hermans van onze stichting. Het was heerlijk te noemen. Vooral alle asperges gerechten die ze klaar had gemaakt.

Na het diner werden de aanwezige vrijwilligers verrast door onze gasten. We kregen een mooie plaquette aangeboden met een prachtige tekst erop en een mooie financiële bijdrage. Die we zeker gaan gebruiken voor knutsel spullen aan te schaffen. Gedacht wordt aan soldeer spullen. Deze moeten we nu steeds gaan lenen bij een school. En het was tot in de late uurtjes gezellig in en rondom de Herberg. De "koelkast" werd een begrip die week. Onze gasten weten wel waarom !!

Vrijdag

Vrijdag is het weer afscheid nemen. Altijd weer een moeilijk moment. Maar aan de lovende reacties te horen was het weer een geslaagde week waar iedereen met een goed gevoel aan terug kan denken.