Open Nav

Week 12 (oktober 2018)

13/10/2018 tot 19/10/2018

Gezamenlijk verhaal gasten


Lieve mensen: Eigenlijk zijn er geen woorden voor deze week. Het enige woord is “bijzonder” die het meest in de buurt komt. 6 en 1/2 maand geleden hebben wij onze zoon verloren. Helaas uit liefde moeten laten gaan. Een zoektocht, strijd, want hoe leef je verder als de wereld wel draait. Op zoek naar … Ja geen idee. Ook voor deze week geen concrete verwachtingen. Maar ook ondanks het veel energie kost heeft het ook veel gebracht. De pijn mag er zijn ook het gemis. De gesprekken met gezinnen, vrijwilligers de ene keer over koetjes en kalfjes de andere keer over onze zoon. In het begin was het vreemd dat je kennis maakt met de gebeurtenissen rondom onze zoon, maar ook wel heel fijn!! Mensen die echt weten wat je meemaakt. Super fijn dat alles kon en mocht. Vrijheid, blijheid. Rest ons alleen nog te zeggen: DANK en nog eens DANK. Mooie club mensen die deze week mogelijk maken. Wauw!!! Zet het voort! Ook dank je wel voor de mensen die de activiteiten hebben aangeboden en voor het springkussen. Met vriendelijke groet.

Heel erg bedankt voor de kei leuke activiteiten. En vrijwilligers en sponsors ook super bedankt.

Dank je wel voor alle liefde en verbinding.

Mooi gedicht van een kind: Het was fijn, het was leuk. En ik lag soms ook in een deuk. Er was altijd een luisterend oor. Maar jammer genoeg moeten we er morgen van door. Springkussen, duiken en mijn verjaardag waren heel tof. En ik weet dat ik bof. Dus daarom dank je wel.

Mooi gedicht van een ouder: Een hele weg te gaan. Wie ziet ons na alle jaren nog staan. Staan in je gevoel, Iedereen hier weet wat ik bedoel. Wat voelde het raar, Papilio raakt de juiste snaar. Snaar ontstaan uit warmte en vertrouwen, daar kun je echt op bouwen. Ieder bewandeld zijn eigen pad, De ene gaat kletsen en de ander in bad. Het is allemaal goed wat je doet, alles mag niets moet. We kunnen het met geen pen beschrijven, wat ons gevoel zegt dat we hier mochten verblijven. Even compleet, ondanks dat ik weet. Dat we morgen weer in de wereld stappen, waar velen ons niet snappen. Toch leeft Papilio in ons voort, En vallen we minder snel van ons koord. Het woord om balans te bewaren, heeft nu meerdere stevige snaren. Lieve vrijwilligers en bestuur, Uit grond van mijn hart, deze week was puur !!! Bedankt dat wij de Papilio familie groter mochten maken, en hoop dat jullie nog velen mensen mee mogen raken !! Heel veel liefs.

 

 

Activiteiten en Foto's


Zaterdag

Zaterdag de huisjes zijn weer mooi opgemaakt. De bloemen (van Peter Theeuwen) en het welkomstpakket (Jumbo Maasbree) staan weer klaar. Het luchtkussen (van Heldens luchtkussenverhuur) staat te wachten op de kinderen. De gasten kunnen vanaf 11 uur komen en worden daarna getrakteerd op een gezamenlijke lunch en 's avonds een gezamenlijke barbecue. ook het mooie weer speelt een belangrijke rol in deze mooie week

Zondag

Om elkaar beter te leren kennen gaan we meestal de tweede dag gezamenlijk leuke spellen doen bij het Limburgs uitje. In twee teams worden diverse spellen afgewerkt. Van denk tot doe spellen. Iedereen kan meedoen. Deze keer was het een gelijk spel tussen beide teams. Dus beide teams kregen een fles "kinder" champagne, die later in de week soldaat werd gemaakt

Maandag

Maandagmorgen werd er weer volop geknutseld in de herberg. Nu werd met rivier klei leuke dingen gekleid van potjes tot flesjes.

Maandagmiddag waren we voor de tweede keer te gast bij eredivisieclub VVV-Venlo. We kregen weer een mooie rondleiding door het stadion en vele verhalen werden verteld over het heden en verleden van VVV-Venlo. Ook mocht men de training van de selectie bijwonen. Ook werd maandag de champagne soldaat gemaakt door de kinderen.

En maandagavond konden onze gasten zich laten verwennen door middel van een lichaamsmassage, gegeven door Lia, of kiezen voor een Reiki behandeling gegeven door Leontien. Een heerlijk ontspannen avond.

Dinsdag

Dinsdagmorgen was de herberg omgetoverd tot bakkerij. Er werden heerlijke cup cakes gebakken die daarna mooi versiert werden. Ook moest er tussentijds geproefd worden.

Voor het duiken nog eerst heerlijk uit eten bij het boscafe.

Dinsdagavond traditioneel duiken bij de Eurodivers in Sevenum. Iedere keer weer een unieke ervaring.

Woensdag

Woensdag is lady day. Alle dames zijn naar avifit in Panningen geweest, Waar ze zich lekker hebben laten verwennen. Een alternatief voor een gezin was een bezoek aan Boebadoe farm in Beringen. Andere zijn naar de bioscoop Doc 6 geweest.

Donderdag

Onze laatste geplande activiteit was een jambe workshop gegeven door Eddie Claessen. Ook deze keer was onder zijn enthousiaste begeleiding iedereen in staat om muziek te maken. Die tot in de weide omtrek te horen was.

Een paar van onze gasten zijn, onder begeleiding van onze John, naar kloosterdorp Steijl afgereisd. Hier kregen ze een rondleiding door de kloostertuinen en de grotten van de paters.

'S avonds het afsluitend diner waar we gezamenlijk heerlijk gegeten hebben. Na het diner werd Piet Heldens nog bedankt voor het plaatsen van het luchtkussen en verder werden de vrijwilligers nog bedankt, door het opdragen van een gedicht en de kinderen hadden buiten een krijt schilderij gemaakt.

Vrijdag

De laatste dag staat in het teken van opruimen, de koffers pakken en auto's weer inladen. Dan nog even gezamenlijk een kopje koffie of thee drinken en dan weer huiswaarts. Blijft iedere keer weer een moeilijk moment. Bij deze nog iedereen bedankt die in welke vorm dan heeft bijgedragen aan deze mooie week.