Open Nav

Week 8 (Mei 2017)

29/04/2017 tot 05/05/2017

Gezamenlijk verhaal gasten


Aankomst op zaterdag bij “herberg Papilio”, onzeker van hoe en waar we de aankomende week zouden doorbrengen, we werden meteen hartelijk ontvangen door het team van Papilio. De eerste kennismaking ging eigenlijk moeiteloos en ’s middags werden er al tafels buiten gezet om vervolgens onder het genot van een drankje en hapje onze verhalen te delen.

Met een lach en een traan zijn we, na de eerste dag, begonnen aan een heerlijke week van inspanning en ontspanning samengesteld door het geweldige team van Papilio. De warmte en liefde waarmee zij hun zorg uitstraalde is indrukwekkend.

Nieuwe vriendschappen zijn er hier ontstaan mede door de band die wij allen al hadden. Dat er mensen zijn die dit voor een ander kunnen doen is bewonderingswaardig en wij hopen dat ze dit nog lang kunnen volhouden.

Wij hopen van harte dat al onze engeltjes op hun wolken tevreden op ons neer keken en dat zij elkaar ook gevonden hebben zoals wij dat hebben. (Geschreven door een mannelijke gast)

 

Activiteiten en Foto's


Zaterdag

Zaterdag morgen tussen 11.00 uur en 12.00 uur, kennismaking, ontvangst van onze gasten in de herberg. Daarna zijn de gasten hun intrek gaan nemen in hun vakantie huisje. Hier stond een welkomstpakket klaar van Jumbo Maasbree en mooie bloemen op tafel van Heinen Blumen. (Via Peter Theeuwen). Na het inrichten van hun huisjes stond de gezamenlijke lunch op het programma waar enige tekst en uitleg wordt gegeven over de komende week. De hele week konden de kinderen zich amuseren op het luchtkussen wat ter beschikking is gesteld door Heldens luchtkussenverhuur uit Koningslust.

Zaterdagavond wordt traditioneel afgesloten met een gezamelijke barbecue. Met een Weber expert moest dit zeker lukken.

Zondag

Zondagmiddag zijn onze gasten te gast geweest bij het Limburg uitje in Sevenmum. Hier kon men spellen doen van het oude touwtrekken tot het moderne Wipeout gebeuren. Dus ontspannen in inspannen stond centraal deze middag.

Maandag

Maandagmiddag zijn onze gasten naar Maasbree geweest, waar ze bij Baggy Bash een mooie persoonlijke naamhanger mochten maken. Ook het bezichtigen van de Toerako's (speciale vogels) was zeker de moeite waard. Met dank aan Mieke en Tjeu Kessels.

Maandagavond stond in het teken van ontspannen. Men kon deel nemen aan heerlijke ontspanningsmassage gegeven door Renee de Bot en haar collega. Niet iedereen kon aan bod kommen deze avond. Maar dit werd, tijdens deze week, goed gemaakt door de massage's gegeven door Lia Luttels.

Dinsdag

Dinsdag middag waande onze gasten zich in vliegtuigland. Met een excursie bij PS Aero in Baarlo kon men genieten van vliegtuigen en helikopters. Ze voelde zich bijna piloot.

Dinsdagavond is altijd de duikavond. Ook deze week waren we weer te gast bij camping De Schatberg in Sevenum. Waar een geweldig team klaar stond van de Eurodivers om instructie en les te geven. Met 8 duidkers en 6 toekijkers was het weer een mooi spektakel om te zien.

Woensdag

Woensdag middag is voor de vrouwen. Ze kunnen zich eens lekker laten verwennen bij Avifit La Forma in Panningen. Van infrarood trainingen tot een heerlijke gezicht massage. Ook hier stond weer een geweldig team van vrijwilligers klaar, om dit kosteloos, aan te bieden aan onze gasten.

Woensdagavond zijn de meeste gasten, lekker en gezellig, gaan uit eten bij het Boscafe in Horst. Tot nu toe kunnen iedere week onze gasten hier heerlijk genieten van lekker eten en drinken. Ook dit wordt ons geheel vrijblijvend aangeboden door het team van Het Boscafe in Horst.

Donderdag

Donderdagmorgen zijn onze gasten onder begeleiding van "onze gids" John, naar het kloosterdorp Steijl geweest. Hier keken onze gasten hun ogen uit hoe het er van vroegen tot nu aan toe gaat in een klooster.

Donderdag middag heeft iedereen zijn handen bond en blauw geslagen tijdens de jambe workshop gegeven door Eddy Claessens. Iedereen ging zo te keer dat het in de wijde omgegeven te horen moet zijn geweest.

Donderdagavond wordt ook nu weer traditioneel afgesloten met een gezamenlijk diner. Samengesteld door Deli Gourmet uit Maasbree. Waarbij onder het genot van een drankje de week nog eens wordt geëvalueerd. Hieronder een kleine compulatie van het knutselen en gezelligheid in de herberg.

Vrijdag

Vrijdagmorgen is het weer opruimen en afscheid nemen. Ook iedere keer weer een moeilijk moment. Maar we kunnen terug kijken op een mooie week, waar zeker vriendschappen voor het leven zijn ontstaan.