Open Nav

Week 16 (oktober 2020)

10/10/2020 tot 16/10/2020

Gezamenlijk verhaal gasten


Beste vrijwilligers van Herberg Papilio, bedankt voor de mooie bijzondere week, die we bij jullie hebben gehad. Wat een prachtige locatie en lieve mensen allemaal. Wij kijken met een goed gevoel terug. Fijn om een week over onze zoon te mogen praten en zijn aanwezigheid ook een beetje te voelen. Het was heel fijn om samen met lotgenoten leuke activiteiten te ondernemen. Samen hebben we gelachen en gehuild. De ongedwongen sfeer was heel fijn en we voelde ons erg op ons gemak bij jullie. Wij zijn jullie dankbaar dat jullie deze week mogelijk hebben gemaakt. Hopelijk kunnen jullie nog veel gezinnen zo’n mooie week bezorgen. Groetjes

Wij hebben onwijs genoten van deze bijzondere dagen. Leuk aanbod aan activiteiten. Maar wat was het fijn om gewoon even binnen te wandelen voor een gesprek en een bakkie thee. We waren weer even samen en voor mij was dit een stuk erkenning. Ook al is onze zoon stil geboren hij is en blijft onze zoon. Een hele dikke knuffel van ons.

Wat was het een fijne week! Zoveel mooie momenten. Als eerste rustig kennis maken op de 1ste dag. De leuke ontspannende activiteiten, met z’n allen, met de moeders. Heerlijk!! De bijzondere gesprekken die “van zelf” ontstonden. Mooie herinneringen, maar ook het gedeelte verdriet om onze kinderen. Ook super fijn dat onze pubers elkaar vonden, en lekker hun eigen gang konden gaan! We wisten niet precies wat we konden verwachten maar dit heeft zeker alle verwachtingen overtroffen. Heel, heel hartelijk dank voor jullie liefde, toewijding en aandacht voor ons allemaal. kusjes van ons.

Lieverds van Herberg Papilio. Dank voor al het fijne van deze week. Fantastisch hoe verbindend de vrijwilligers zijn, en direct zelfs de jongeren, met elkaar verbond. Ook de activiteiten dragen bij aan een vlotte klik tussen de ouders en kids. We hebben heel mooie herinneringen gemaakt en heel bijzondere gesprekken gevoerd over onze kinderen. Heel hartelijk dank voor deze bijzondere en onvergetelijke week! Ook dank aan de andere gasten. Het was fijn om samen met jullie hier te zijn.  *Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist*

Activiteiten en Foto's


Zaterdag

Zaterdag is de aankomstdag van onze gasten. Deze keer moest alles natuurlijk corona proof gemaakt worden. Tijdens de gezamenlijke lunch wordt in het kort uitleg gegeven wat de bedoeling was van deze week en hoe we dit zo corona proof gaan uitvoeren. Ook het corona protocol is zeker doorgenomen. Na het inrichten van de huisjes en de buurt een beetje verkend te hebben sluiten we de dag af met een gezamenlijke barbecue. Waar de eerste gesprekken plaats vinden. De kinderen konden zich uitleven op het luchtkussen. Ook weer gesponsord door Piet Heldens. Ook deze keer weer mocht hij de gehele week blijven staan.

Zondag

Deze week gingen we, de eerste volle dag, naar het Limburgs uitje in Sevenum. In groepsverband leuke doe en denk spellen doen. En als klap op de vuurpijl, lekker uitleven, op de wipe out toestellen. Dit is iedere keer weer een goede gelegenheid om elkaar te leren kennen.

Maandag

Op maandag morgen en middag hebben onze gasten een eigen programma ingevuld. Met natuurlijk ook een bezoek aan de herberg om te knutselen, gesprekje en voor een kopje koffie of thee. 's avonds heeft bijna iedereen gebruik gemaakt van de ontspanningsmassage of een reiki behandeling. Het was tot laat in de avond gezellig in de herberg.

Dinsdag

Op dinsdag hebben onze gasten de grondbeginselen van het golven mogen leren. Bij golfclub "De Berckt" kon men zich uitleven om de kleine balletjes zo ver mogelijk weg te slaan. Na het golven mocht men ook nog een rondje voetgolf doen rondom het kasteel van de Berckt. Deze nieuwe activiteit was zeker de moeite waard om nog eens te organiseren.

Woensdag

De woensdag is altijd "vrouwendag" dan mogen de moeders zich laten verwennen bij Afivit in Panningen. En met de kers op de taart kregen ze ook nog een heerlijke gezichtsbehandeling aangeboden door huidkliniek Gaaf uit Maasbree. De mannen en kinderen hebben zich geamuseerd bij Fun Forest in Tegelen. Waar ze de toppen van de bomen van dichtbij hebben bekeken.

Donderdag

Wat jammer. De jeugd zou vandaag naar de escape room van Rendiz in Panningen zijn gegaan. Maar door de aangescherpte regels betreffende corona. Is deze activiteit helaas afgelast. Onze gasten hadden begrip voor de situatie en hebben een eigen programma gedraaid. 'S morgens nog eerst lekker vlaaitjes bakken in de herberg en 's avonds hebben we als laatste toch een gezamenlijke, corona proef, lunch aangeboden.

Vrijdag

Vrijdag opruim en afscheid dag. We kunnen ondanks corona beperkingen spreken van een geslaagde en gezellig week. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze week nog hartelijk dank.